Sokolka z děčínska trpí dětskou mozkovou obrnou. Přispět na Valinky léčbu můžeš i ty při registraci na některý z letošních běhů

Sokolka z děčínska trpí dětskou mozkovou obrnou. Přispět na Valinky léčbu můžeš i ty při registraci na některý z letošních běhů

 Valinka je mladá slečna, která se s rodinou ráda účastní sportovních akcí a díky veselé povaze je všude oblíbená. I přes zdravotní problémy dělá všem ve svém okolí radost a maminka Simona by ji ráda vzala na rehabilitační pobyt v lázních a pořídila zdravotnické pomůcky, které jsou pro o něco snazší a příjemnější život nezbytností. Valinka volný čas ráda tráví za přítomnosti koní a nejraději si pustí kapelu Kryštof.

Jedenáctiletá slečna, která se narodila předčasně ve 32. týdnu s váhou 1400 g, neměla přívětivý osud. Krátce po jejím narození bylo rodičům sděleno, že došlo ke krvácení do mozku s tím, že Valinka dost pravděpodobně bude žít s postižením. Když byl Valince rok, zjistila se u ní dětská mozková obrna a střední mentální retardace.

V ten moment se jí i celé rodině naprosto změnil život. Nejdůležitější pro rodinu bylo se se situací plně vyrovnat a následně najít sílu bojovat. Valinka brzy začala jezdit do lázní, docházet na rehabilitace a získala potřebné zdravotnické pomůcky. Všechny tyto aktivity jsou neustále potřeba a umožňují jí žít spokojenější a plnohodnotnější život.

Když v 7 letech začala navštěvovat speciální školu v Ústí nad Labem, kam dojíždí svozem, spolužáci i učitelé si ji díky veselé nátuře zamilovali. Přes velkou snahu to s učením často není jednoduché. S paní učitelkou se rodiče snaží docílit co nejlepších výsledků a držet se hlavně pozitiv na úkor toho, co se třeba Valince tolik nedaří.

Tato bojovnice je odkázána na invalidní vozík, doma se pohybuje po čtyřech a když se zrovna zadaří, zvládne i pár krůčků s chodítkem. Čím je ale Valinka větší, tím se stává pro rodinu její léčba a každodenní život náročnějším a nákladnějším. „Miluje jízdy na koni, dvakrát týdně dochází na hypoterapii, chodíme společně plavat a na rehabilitace. Jsme rodina, co má ráda sport, jezdíme na speciální závody pro handicapované a milujeme Sokolský běh republiky. Běháme se speciálním vozíkem a vše si užíváme, jak jen je to možné. Jsme šťastní, že máme tak úžasnou holčičku plnou elánu do života”, dodává maminka Simona. Usměvavá a šťastná holčička vloni svou pozitivní energií rozzářila děčínský běh a má to v plánu i letos. Pojďme ji v tom společně podpořit a zároveň přispět na nákladné rehabilitace, díky kterým dělá pokroky.

Stačí, když při registraci na tebou zvolený běh přispěješ částkou, kterou zvolíš. Celý výtěžek poputuje na léčbu této mladé a statečné slečny.

    

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel