Běh pro Ukrajinu prodloužen do 20. března. Uspořádejte si lokální běh i vy!

Běh pro Ukrajinu prodloužen do 20. března. Uspořádejte si lokální běh i vy!

Zapojte se do Sokolského běhu pro Ukrajinu a pomozme společnými silami těm, kteří to nyní potřebují nejvíce. Zorganizujte lokální běh i ve vaší jednotě po vzoru T. J. Sokol Český Brod. Charitativní běh pro Ukrajinu byl z důvodu velkého zájmu o startovní čísla prodloužen o týden. Do nadcházející neděle 20. března máte možnost se nejen zaregistrovat, ale i vyburcovat své sestry a bratry, aby si zaběhli pro dobrou věc spolu.

Sokolský běh pro Ukrajinu se setkal s velkým zájmem a organizátoři dostali řadu žádostí o prodloužení termínu běhu. Tomu rádi vyhověli a prodloužili možnost běžet pro Ukrajinu o týden. Posunutý termín je tedy do 20. března.

Mezi všemi, kdo dosud běželi, vyčnívá startovní číslo 2022, protože to je číslo, které získal Sokol Český Brod. Tamní sokolové se rozhodli udělat běh v sobotu 12. března odpoledne. Cílem bylo běžet dohromady, uběhnout kilometry společně a sdílet pocity z dobré věci.  „Přišlo nám škoda nezapojit i lidi mimo Sokol. O akci jsme informovali na našem webu i sociálních sítích. Připravili jsme se i na to, že přijdou lidé, kteří nebudou mít registrační číslo, ale budou se chtít připojit. Takže jsme si zapojili wi-fi router, tiskárnu a notebook a na místě jsme vybírali startovné, a to pak odeslali z účtu T. J. organizátorům,“ vysvětluje jednatel T. J. Sokol Český Brod Jaroslav Petrásek. Doplnil, že těchto „náhodně“ příchozích bylo asi 30. „Technologii jsme si vyzkoušeli napřed v sokolovně, abychom prakticky ověřili, že to všechno funguje. Když jsme zjistili, že ano, tak jsme se vydali takto vybaveni do parku,“ dodává br. Petrásek. A těm, kdo by se tohoto nápadu „chytli“ připomíná, že nesmí zapomenout na přívod elektřiny pro jejich přístroje.

„Ocenil jsem, že Česká obec sokolská vymyslela akci, díky které lze udělat něco pro sebe a přispět na dobrou věc. Proto jsme se rádi připojili. Dokonce se zúčastnil jeden náš člen - bratr Miloš, který měl čerstvě po operaci kolene a byl dotlačen svojí partnerkou Petrou Hladíkovou na start. Ihned jsem si vzpomněl na Švejka,“ dodává bratr Petrásek.

Sokolský běh pro Ukrajinu není o vítězství, tedy neměří se čas a ani není předepsaná vzdálenost, kterou je nutno uběhnout či ujít. „Jde o to podpořit potřebné, spojit síly a vzepřít se nepochopitelné agresi, která nemá v demokratické společnosti co dělat! V duchu sokolských hodnot proto voláme: “Jedinec nic, celek vše!”

Zapojte se do Sokolského běhu pro Ukrajinu a pomozme společnými silami těm, kteří to nyní potřebují nejvíce. Zorganizujte lokální běh i ve vaší jednotě po vzoru T. J. Sokol Český Brod.

Jde vlastně jen o jedno: dát na vědomí, že nesouhlasíme s přepadením Ukrajiny ruským agresorem a chceme pomoci a stojíme za těmi, jejichž životy byly násilným způsobem zcela převráceny.

Registrujte se k běhu na https://behproukrajinu.cz/

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel