Sokolský běh republiky pomáhá! Mladý sokol Adam získal 100 000 Kč na rehabilitace

Sokolský běh republiky pomáhá! Mladý sokol Adam získal 100 000 Kč na rehabilitace

V úterý 23. listopadu proběhlo v Tyršově domě na pražské Malé Straně předání šeku na 100 000 Kč mladému sokolovi Adamovi s maminkou, kteří dorazili z Jablonce nad Nisou. Čtrnáctiletý Adam totiž trpí dětskou mozkovou obrnou, která ho omezuje v pohybu. Sport přitom miluje a přál by si sportovat co nejvíc. Proto mu účastníci Sokolského běhu republiky v rámci registrací přispívali – a snaha se vyplatila. Spolu s příspěvkem od České obce sokolské a marketingového partnera akce Raul! získala rodina na nákladné rehabilitační aktivity celých 100 tisíc Kč.

V rámci všech 48 letošních závodů Sokolského běhu republiky se od účastníků vybralo celkem 74 050 Kč, které putují na rehabilitační aktivity sokola Adama. Ten trpí dětskou mozkovou obrnou, ale i přesto od malička holduje pohybu, co mu zdraví dovolí, a účastní se rád všech aktivit pořádaných jabloneckým Sokolem. K částce od závodníků přidala Česká obec sokolská dar 10 000 Kč a k zaokrouhlení pak dodal částku 15 950 Kč marketingový partner Sokolského běhu republiky Raul!.

Máme obrovskou radost, že můžeme Adamovi předat takto krásnou částku,“ říká Marek Tesař, iniciátor Sokolského běhu republiky z České obce sokolské. „Se závody se snažíme nejen oslavit založení naší vlasti, ale i pomáhat potřebným, což se podařilo letos, stejně jako v předcházejících ročnících.

Adam je i přes svůj vážný hendikep aktivním sportovcem. Se svým postižením se on i jeho statečná maminka Hanka vypořádávají dobře, k čemuž jim pomáhá právě i aktivní styl života. „Se Sokolským během republiky každoročně pomáháme bratrům a sestrám v nouzi, letos jsme vybrali Adama, který k účinné rehabilitaci příspěvek potřebuje,“ dodává starosta pořadatelského T. J. Sokol Čertovka, Martin Duka.

Adam rehabilituje v libereckém centru Sarema, které poskytuje speciální neurorehabilitační léčbu, díky které se zotavuje po náročné operaci dolních končetin, kterou prodělal v září. Léčba je však velmi nákladná a právě díky příspěvku ze Sokolského běhu republiky si ji může Adam s maminkou dovolit. Děkujeme všem, kteří s námi na Sokolském běhu republiky pomáhají!

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel