Sokolský běh republiky plní sny! Hokejisté Liberce pozvali handicapovaného Adama do hráčské kabiny

Sokolský běh republiky plní sny! Hokejisté Liberce pozvali handicapovaného Adama do hráčské kabiny

Čtrnáctiletý Adam miluje pohyb a sport. Je aktivním členem jabloneckého Sokola a také vášnivým fanouškem hokeje, konkrétně libereckých Bílých Tygrů. A i když mu to jeho zdravotní stav neulehčuje, vyráží se svou maminkou pravidelně na jejich domácí zápasy. „V pokoji mám plakáty, šálu i mistrovské tričko,“ chlubil se při startu registrací do Sokolského běhu republiky, jehož účastníci Adamovi a jeho rodině finančně pomáhají.

Organizátoři sokolského projektu však nechtěli zůstat jen u finanční pomoci a rozhodli se Adamovi splnit sen: zprostředkovat mu setkání s hokejisty jeho milovaného klubu. To se díky vstřícnosti vedení Bílých Tygrů povedlo a Adam mohl vyrazit za svým životním překvapením.

Z počátku to v jeho očích vypadalo jako „běžná“ návštěva otevřeného tréninku, ovšem až na to, že v aréně byl se svou maminkou jediným fanouškem. To největší překvapení ale přišlo až za chvíli, když za ním přišla brankařská jednička Liberce Petr Kváča. Věnoval mu klubový dres a otevřel dveře do kabiny plné hráčů.

Na dres se mu postupně podepsali všichni přítomní včetně hlavního trenéra Patrika Augusty. Adam s nadšeným výrazem hltal každý okamžik, který mohl v zákulisí hráčské kabiny strávit. Všichni hráči i členové realizačního týmu byli velmi vstřícní, usměvaví a sem tam Adama vyzkoušeli ze znalosti jejich kádru. „A víš, kdo je tohle?“ smál se Kváča při pohledu na zarostlého Michala Birnera. Na Adama si nepřišel: mladý sokol moc dobře libereckou hvězdu znal.

Dlouhé desítky minut v nabité hráčské kabině rozzářily oči dospívajícího Adama a dojaly k slzám obětavou maminku. Možná je to motivace i pro všechny ostatní, aby se přidali k Sokolskému běhu republiky, který se koná u příležitosti založení Československa 28. října, a to na téměř 50 místech České republiky, a dokonce i v zahraničí. V rámci registrace pak můžete právě mladému Adamovi finančně přispět. Má za sebou čerstvě náročnou operaci nohou, po které ho čeká dlouhá a finančně nákladná rehabilitace.

Více o sokolském běžeckém projektu se dočtete zde na webu. Adamův příběh si pak můžete přečíst ZDE.

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel