Výběh osobností. Saša Choupenitch poběží s dalšími hvězdami podpořit Sokol a výročí naší země

Výběh osobností. Saša Choupenitch poběží s dalšími hvězdami podpořit Sokol a výročí naší země

Olympijský medailista v šermu, olympijský vítěz v moderním pětiboji, guru českého běhu nebo nejúspěšnější český paralympijský sportovec. Chystá se velká oslava, oslava během. Ten pořádá Sokolský běh republiky, tradiční akce k založení naší země. Jenže pozor, už o měsíc dříve, 28. září se uskuteční tento výběh osobností. Ty chtějí rozběhat nejen české sokolovny, ale všechny Čechy, kteří si stále váží české státnosti. Společně vyběhnou v úterý v 10 hodin symbolicky od Tyršova domu na Malé Straně. Přidejte se nebo se přijďte podívat i vy!

Jsem Čech a jsem na to hrdý. Politika stranou, tady jde o sport, pohyb, zdravý životní styl. Česko je krásná země plná úžasných sportovců, je potřeba si to stále připomínat a být na to hrdý,“ má jasno jeden z ambasadorů, olympijský vítěz z Londýna David Svoboda. Jeho bratr Tomáš, úspěšný český triatlonista, se přidává. „My Češi jsme hodně specifičtí, ale myslím si, že v mnoha ohledech v dobrém slova smyslu. Umíme být geniálními vědci stejně jako mimořádnými sportovci. Pojďme si to připomenout.

Hlavní tváří výběhu a celého projektu je čerstvý olympijský medailista Saša Choupenitch, který je aktuálně asi nejznámějším Sokolem. „Líbí se mi, že je to o zdravém životním stylu a sportu, který byl v době pandemie v ústraní. Je čas vyběhnout, a když si tím připomeneme i bohatou historii naší země, je to jedině dobře,“ má jasno.

Mezi sportovci nebude chybět ani známý bavič, herec a moderátor Kuba Kohák nebo guru českého běhu Miloš Škorpil. Běžců však bude mnohem více. Ti všichni si v úterý na státní svátek 28. září připomenou, že pohyb a zdravý životní styl nesmí nikdy ustoupit době. A upozorní, že již o měsíc později se uskuteční Sokolský běh republiky, a to na více než 46 místech nejen České republiky. Přijďte si taky měsíc před závodem zaběhat na Petřín nebo se podívat, jak běží osobnosti!

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel