Sokolský běh republiky očima organizátorů v Milovicích

Sokolský běh republiky očima organizátorů v Milovicích

Rozhodnutí pořádat v tomto roce Sokolský běh republiky padlo ihned po ukončení běhu v roce 2019. Přesto, že se termín dvakrát posunul, chtěli jsme jako organizátoři závody uspořádat v plném rozsahu a s profesionálním měřením času.

V sobotu 12.12.2020 se naši členové a dobrovolníci sešli již v 9:00 na fotbalovém hřišti místního klubu AFK Milovice a vše začali chystat. Stany, bannery, loga, časomíra, kabely…takto se odvíjely první hodiny dne. Velké plus byla nafukovací start/cíl brána, která opticky udělá z tréninkového plácku fotbalistů místo s náležitou závodní atmosférou.

Za dodržení všech hygienických nařízení se postupně vydávaly startovní balíčky a čipy pro časomíru, které si závodníci připevňovali na svoje boty. Za naši jednotu si všichni odnesli navíc batoh, čelenku a nákrčník v barvách sokolského běhu, které účastníci při běhu hojně využívali.

Velikou ctí nám bylo přivítat naše ambasadory; starostu města, pana Lukáše Pilce a sportovní legendu překážkového běhu a šplhu, Ludvíka Cimburka. Všechny starty v Milovicích startoval pan starosta Milovic mávnutím naší sokolskou historickou vlajkou.

V 11:00 odstartoval první závod dětí na 400 m pro děti do 10ti let, což na našem improvizovaném plácku vytyčeným kužely znamenalo 2 kolečka. V kategorii dívek zvítězila Kateřina Ondrášková, v kategorii chlapců pak místní rodák Vojta Fučík. Nejmladší s účastníků Eduard Polívka měl v den staru pouhé 3 roky a 7 měsíců. Na vyhlášení mu byl za jeho statečnost a výkon předán plyšový medvěd, rozhodně větších rozměrů, než byl on sám.

V 11:20 pak trať vystřídaly děti v kategorii 11-15 let. Vítězem 4 okruhů se stala v kategorii dívek Franková Viktorie, která porazila svoji parťačku z atletiky Nymburk, Michaelu Hlaváčkovou, na cílové rovince o pouhých 35 setin! vteřiny. Chlapeckou část pak opanoval Patrik Chlubna.

Ve 12:00 se sešli na startu všichni, kteří si troufli na 5 km trať, celkem 44 běžců. Kameraman video štábu, kterému jsme zapůjčili kolo, tempu prvních nemohl stíhat. Po natočení prvních záběrů po startu nasednul a ve snaze nasbírat nějaké záběry z tratě vyrazil po vyznačené trati. Kolik toho natočil zjistíme až z reportáže, ale boje o první místa na trati to pravděpodobně nebudou.

Na trati polních cest se dopředu špatně tipuje vítěz, ale tento den rozhodně patřil rodině Fučíků, protože jako první do cíle doběhl Pavel, otec Vojty; vítěze dětské kategorie  na 400m. Vítezství ve skvělém čase 21:00:92 tak zůstalo v našem městě a u Fučíků se slavil double. V ženské kategorii zvítězila Helena Valtrová, která svým během za sebou nechala i polovinu mužské části nejdelší trati.

Nálada v cíli byla jako vždy skvělá. Radost z výkonů a rozesmáté tváře zakončily náš Milovický běh republiky. Poháry a medaile rozdány, vítězové nesmazatelně zapsáni do naší novodobé historie.

Stejně tak, jak jsme se rozhodli v minulém roce, můžeme potvrdit: Do dalšího ročníku půjdeme znova!

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel