Závodníci poběží pro radost, pro republiku i pro potřebné. Díky aplikaci EPP Pomáhej pohybem.

Závodníci poběží pro radost, pro republiku i pro potřebné. Díky aplikaci EPP Pomáhej pohybem.

Sokolské heslo "Ve zdravém těle zdravý duch“ nabývá na aktuálnosti zejména v dnešní době poznamenané nemocí COVID-19. Již tuto sobotu 12. 12. 2020 se na šesti místech v ČR odehrají poslední kola letošního závodu Sokolského běhu republiky.

Jedná se o pokračování celostátní sportovní události, která kvůli špatné pandemické situaci musela být přerušena. S pozvánkou zasportovat si a pomoci dobré věci přichází k veřejnosti také energetická skupina ČEZ, která je druhým rokem partnerem akce. Sportovci mohou díky aplikaci EPP Pomáhej pohybem pomoci některé z neziskových organizací. Prosincové finále závodu proběhne v Praze, Ostravě, Českých Budějovicích, Milovicích, Terezíně a Žebráku.

„Sport a pohyb nám všem přináší dobrou náladu, kterou v dnešní době všichni tolik potřebujeme. Kromě sportovního zážitku si mohou účastníci Sokolského běhu odnést také dobrý pocit, že svým během pomohli někomu potřebnému prostřednictvím aplikace Nadace ČEZ EPP Pomáhej pohybem. Ta je nově dostupná i na chytrých hodinkách, takže u sebe při běhu není nutné mít telefon, což každý běžec určitě ocení,“ vysvětluje ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Sportovci mohou pomáhat prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem a přispět tak svou sportovní aktivitou charitativním projektům, které jsou v aplikaci právě aktuální. Aplikace zaznamenává pohyb uživatele, a kromě běžných údajů o rychlosti, čase, tempu či vzdálenosti také generuje body. Tyto body může uživatel kdykoli věnovat některému z aktivních projektů neziskových organizací, škol nebo obcí. Pokud uživatelé aplikace svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří konkrétní dopředu stanovenou finanční částkou. Aktuální a již úspěšně podpořené projekty včetně cílových částek a stavu bodů lze sledovat na www.pomahejpohybem.cz, nebo na www.nadacecez.cz.

V sobotu 28. listopadu proběhl Sokolský běh republiky na 23 místech Česka. V rámci individuální výzvy se zapojily stovky běžců na desítkách míst naší země i v zahraničí. Závod, který se měl původně uskutečnit 28. října jako oslava výročí Vzniku samostatného československého státu, byl odložen z důvodu epidemické situace v ČR na listopad, avšak ani v tento náhradní termín nemohl být dokončen. Posledních šest závodů se proto uskuteční 12. prosince formou otevřeného startu a bude tak prvním oficiálním běžeckým závodem po nedobrovolné podzimní pauze. Běžci zaregistrovaní v těchto městech si odběhnou oficiální trasu a bude jim rovněž měřen čas.

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel