Rozhovor s pražským ambasadorem Tomášem Touhou

Rozhovor s pražským ambasadorem Tomášem Touhou

Tomáše Touhu znají především mladší, kteří jej sledují na Youtube. Ale určitě tenhle super chlápek má co říct i starším generacím, a i když u počítače tráví spoustu času, tak sport mu není cizí, ba naopak, snaží se skrz internet motivovat mladé, aby chodili ven sportovat. Proto jsme moc rádi, že se stal naším ambasadorem pro Sokolský běh republiky v Praze. 

Kdybychom tě měli představit v pěti slovech, jaká slova by to byla?

Vlogger, autor #jinak projektů.

 

Co ty a běh, jaký spolu máte vztah?

Běhám od mala, tak moc mě běh začal bavit, až jsem vytvořil vlastní závody i tour po ČR, nejzásadnější pro byl rok 2018, kdy jsem naběhal 2.800 kilometrů, rok 2020 je slabší, proto se potřebuju protáhnout na Petříně, jako minulý rok! 

 

Jsi známý mj. také jako zakladatel sportovních aktivit „jinak“, fotbal jinak, golf jinak apod. Děláš věcí rád jinak nebo v čem je tvůj přístup specifický?

Specifikum #jinak projektů je hlavně jeho komunikaci, každý sport se snažím pochopit, umět, najít v něm to jinak a pak ho i ukázat světu, např. golf má nálepku sportu pro boháče a já chtěl ukázat, že to není pravda, běh je spíše pro starší cílovku, která při běhu odpočívá, já rozběhal v sezóně 18/19 přes 2.000 mladých běžců a například fotbal patřil dříve jen na TV, já ho dostal prakticky na denní bázi na Youtube.

 

Ty už si v minulosti se Sokolem spolupracoval, jaký si získal vztah k Sokolu a jak se na tuto instituci díváš?

Sokol je v každém z nás, děda byl velký vlastenec, slyšel jsem o Sokole od mala, bohužel jsem ním neprošel, jako sportovec, tak to teď doháním, kde se dá.

A na Sokol se dívám jako na obrovskou, zdravou a silnou komunitu, která může znovu motivovat repliku, jako při jejím založení.

 

Trať pražského závodu bude na cca 5 km, věříš na přední příčky nebo se jdeš spíše proběhnout?

Běžel jsem již loni, neměl jsem ambice, ale i přes to jsem byl tuším 35, to není zlé. Tenhle rok to dám do třicítky.

 

Sokolský běh republiky se koná nejen po celém Česku, kdyby si neběžel v Praze, jaké místo by sis vybral a proč?

Krásné na běh jsou České Budějovice, líbilo se mi i v Olomouci, ale nejhezčí závod jsem běžel na Slovensku v Košicích, tam by byl běh pro mě nejvíc.

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel